Optredens‎ > ‎

Reizen


Elk jaar proberen we een bestemming te vinden om onze activiteiten in het buitenland te vertonen. Dat is meestal op een internationaal festival, maar het k an ook gewoon bij een bevriende groep zijn, die dan voor de gelegenheid enkele festiviteiten organiseert. Op die manier hebben we de meeste landen van Europa bezocht, en we waren ook al in Tunesië, Madeira en North-Carolina (USA) te gast.

Het grote voordeel van deze uitstappen is niet alleen dat je op een heel goedkope en actieve manier kennis maakt met andere culturen, maar dat je dankzij de persoonlijke contacten met de plaatselijke bevolking (we slapen vaak bij gastfamilies) meestal snel in aanraking komt met datgene wat een reis naar het buitenland zo uniek en onvergetelijk maakt: het eten en drinken, de feesten, de natuur, de geschiedenis, de lokale cultuur…Van 24 tot 30 juli 2007 namen we deel aan het Folklore Festival van Vila Praia de Âncora , in het noorden van Portugal . Dit festival is geïntegreerd in de Middeleeuwse markt van Caminha. Op onze weg naar dit festival brachten we een bezoek brengen aan onze vrienden in Spaans Baskenland, die het jaar ervoor hadden leren kennen tijdens het Paasfestival.

In oktober 2007 waren we uitgenodigd op een festival in Spanje.
En ook voor de daaropvolgende jaren is de groep eropuit getrokken: 2008 Litouwen, 2009 Syrië, 2010 Polen,... Een overzicht van alle reizen kan je vinden op het overzicht van de Reuzegom reizen.